Symptomen van constipatie variëren van persoon tot persoon.

WE WETEN ALLEMAAL WANNEER ER IETS NIET KLOPT, NIET?

Wanneer u met andere mensen praat over hoe u zich voelt, zult u snel merken hoezeer de symptomen van “u niet uzelf voelen” variëren. U weet wat normaal is voor u, maar we voelen niet alles op dezelfde manier. Sommige mensen krijgen buikpijn, hebben een opgeblazen gevoel of zijn wat misselijk, anderen verliezen zelfs hun eetlust.

Als u niet zo vaak naar het toilet gaat als gewoonlijk, als u zich moet inspannen om dat te doen of moeite hebt om u te ontlasten, kunt u last hebben van constipatie.

Meestal is constipatie niets om u zorgen over te maken en kan uw lichaam binnen enkele dagen terug de oude worden, maar soms heeft uw spijsverteringssysteem wat hulp nodig.

CHRONISCHE CONSTIPATIE

Als u aan chronische obstipatie lijdt, dat wil zeggen constipatie die langer dan een week aanhoudt of terugkeert na behandeling, raadpleeg dan uw arts of apotheker.

Lijd niet in stilte – zoek een oplossing uit ons assortiment van producten en volg één van de adviezen in onze rubriek voeding en levensstijl, dit zou u kunnen helpen om het opnieuw optreden van constipatie te voorkomen.

Stress en constipatie

Maakt u zich druk over iets? Dit kan een rechtstreekse invloed hebben op uw darmen.

Meer weten

Veelgestelde vragen over constipatie

Als u over constipatie begint te praten, duiken vaak dezelfde vragen op.

Meer weten