Constipatie is vervelend maar kan verholpen worden
CONSTIPATIE EN LAXEERMIDDELEN
U moet eerst ernaar streven om uw levensstijl aan te passen en de hygiëne- en dieetmaatregelen respecteren om constipatie te voorkomen. Als deze maatregelen niet helpen en de problemen aanhouden, kunt u een laxeermiddel gebruiken.
WANNEER MOET IK STOPPEN MET HET GEBRUIK VAN LAXEERMIDDELEN?
Het wordt aanbevolen om laxeermiddelen alleen op korte termijn te gebruiken en ermee te stoppen zodra uw constipatie is opgelost.
Als u constipatie hebt als gevolg van een andere medische aandoening of als bijwerking van een ander geneesmiddel dat u langdurig moet nemen, moet u onder toezicht staan van een apotheker en/of een arts.
Lees altijd eerst aandachtig de bijgeleverde productinformatie (de bijsluiter en de verpakking).
CONTACTLAXATIVA OF STIMULERENDE LAXEERMIDDELEN ZOALS DE GENEESMIDDELEN DULCOLAX® PICOSULPHATE EN DULCOLAX® BISACODYL
Als u sinds enkele dagen niet naar het toilet bent geweest, kunnen stimulerende laxeermiddelen aangewezen zijn. Ze werken door de spieren die de darmbewegingen aansturen, te prikkelen en bevorderen de toevoer aan water en elektrolyten in de darmen om de ontlasting te vergemakkelijken, zoals de geneesmiddelen Dulcolax® Picosulphate en Dulcolax® Bisacodyl.
OSMOTISCHE LAXEERMIDDELEN
Als u naar het toilet gaat en uw stoelgang is hard, droog en moeilijk te verwijderen, kan een lichte behandeling zoals het medisch hulpmiddel Dulcosoft® u helpen. Osmotische laxeermiddelen houden water vast: ze hydrateren de stoelgang en verhogen het volume voor een gemakkelijkere verwijdering.
Dulcosoft® maakt de harde stoelgang dus zachter en verlicht constipatie op milde wijze, wat het naar het toilet gaan vergemakkelijkt en comfortabeler maakt.
BULKVORMENDE LAXEERMIDDELEN
Dit soort laxeermiddel bevat vezels en slijmstoffen die de stoelgang volumineuzer en zachter maken. Ze stimuleren de darmmotoriek en de eliminatie van de stoelgang. Hun werking treedt ongeveer 48 uur na de inname van de behandeling op.