Constipatie (verstopping) is een probleem van ons spijsverteringskanaal dat zich over het algemeen karakteriseert door een vermindering van de stoelgangfrequentie en de moeilijkheid om stoelgang te maken. Wanneer de ontlasting harder en minder dan normaal is, en het dus moeilijker wordt om stoelgang te maken, bestaan er verschillende oplossingen om u te helpen. Indien betere hydratatie en voedingshygiënische maatregelen niet voldoende zijn, dan kunnen geneesmiddelen zoals Dulcolax® Picosulphate en Dulcolax® Bisacodyl werkzaam zijn tegen constipatie.


Dulcolax® Picosulphate

DULCOLAX® BISACODYL 5 MG OMHULDE TABLETTEN

Dulcolax® Bisacodyl is geïndiceerd voor een symptomatische en episodische behandeling van constipatie.

Dulcolax® Bisacodyl omhulde tabletten 5 mg beginnen na 6 à 12 uur te werken. De lokale werking draagt bij tot het verzachten van de feces (stoelgang) en versnelt de passage dankzij het stimulerend effect op de musculatuur van de darmwand. Met één inname ‘s avonds voor het slapengaan, zal het effect ‘s anderendaags ‘s ochtends plaatsvinden.

Dulcolax® Bisacodyl kan ook aangeraden worden bij de voorbereiding van diagnostisch onderzoek, als pre- of postoperatieve behandeling en bij klinische toestanden die een gemakkelijke ontlasting vergen.

Gelieve de bijsluiter te lezen voor waarschuwingen en voorzorgen bij gebruik, samenstelling, posologie, contra-indicaties.

Kinderen van 10 jaar of jonger met constipatie moeten altijd onder begeleiding van een arts worden behandeld. Dulcolax® Bisacodyl 5 mg omhulde tabletten mag niet worden gebruikt bij kinderen van 2 jaar of jonger en tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Bij kinderen mogen stimulerende laxantia slechts uitzonderlijk worden toegediend. Dulcolax® Bisacodyl mag niet dagelijks en langdurig worden gebruikt.

DULCOLAX® BISACODYL 10 MG ZETPILLEN

Dulcolax® Bisacodyl 10 mg zetpillen beginnen over het algemeen na 20 na 45 minuten te werken. De lokale werking draagt bij tot het verzachten van de feces (stoelgang) en versnelt de passage dankzij het stimulerend effect op de musculatuur van de darmwand. Dit is onze snelste behandeling tegen acute constipatie.

Dulcolax® Bisacodyl kan ook gebruikt worden bij de voorbereiding van diagnostisch onderzoek, als pre- of postoperatieve behandeling en bij klinische toestanden die een gemakkelijke ontlasting vergen.

Gelieve de bijsluiter te lezen voor waarschuwingen en voorzorgen bij gebruik, samenstelling, posologie, contra-indicaties.

Kinderen van 10 jaar of jonger met constipatie moeten altijd onder begeleiding van een arts worden behandeld. Dulcolax® Bisacodyl 10 mg zetpillen mogen niet worden gebruikt bij kinderen jonger dan 10 jaar en tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Bij kinderen mogen stimulerende laxantia slechts uitzonderlijk worden toegediend. Dulcolax® Bisacodyl mag niet dagelijks en langdurig worden gebruikt.

DULCOLAX® PICOSULPHATE 2,5 MG ZACHTE CAPSULES

Dulcolax® Picosulphate 2,5 mg zachte capsules beginnen na 6 à 12 uur te werken. De lokale werking draagt bij tot het verzachten van de feces (stoelgang) en versnelt de passage dankzij het stimulerend effect op de darmperistaltiek. De transittijd wordt verminderd en stoelgang maken wordt comfortabeler.

Het kleine flesje bevat 50 capsules. De capsules kunnen gemakkelijk met wat water worden ingenomen.

De zachte capsules zijn ontwikkeld voor een betere flexibiliteit in de dosering.* Naargelang uw graad van constipatie en de toegediende dosis, kan een laxerend of verzachtend effect verwacht worden.

Het wordt aangeraden te beginnen met de laagst mogelijke inname. De inname kan worden aangepast tot de maximaal aanbevolen inname voor een regelmatige stoelgang. De maximaal aanbevolen dagelijkse inname mag niet overschreden worden. Door geleidelijk aan de dosis te verlagen en de innames te spreiden, kunt u uw normale intestinale hygiëne herstellen.

Gelieve de bijsluiter te lezen voor waarschuwingen en voorzorgen bij gebruik, samenstelling, posologie, contra-indicaties.

*De maximale dagdosis van 10 mg natriumpicosulfaat monohydraat nooit overschrijden bij kinderen ouder dan 10 jaar en volwassenen. De maximale dagdosis van 5 mg niet overschrijden bij kinderen van 4-10 jaar.

Kinderen van 10 jaar of jonger met constipatie moeten altijd onder begeleiding van een arts worden behandeld. Dulcolax® Picosulphate 2,5 mg zachte capsules mogen niet worden gebruikt bij kinderen jonger dan 4 jaar en enkel op medisch advies tijdens de zwangerschap.

Bij kinderen mogen stimulerende laxantia slechts uitzonderlijk worden toegediend.

Dulcolax® Picosulphate mag niet ononderbroken gedurende een lange periode gebruikt worden.

DULCOLAX® PICOSULFATE 7,5 MG/ML DRUPPELS VOOR ORAAL GEBRUIK, OPLOSSING

Dulcolax® Picosulphate 7,5 mg/ml druppels voor oraal gebruik beginnen na 6 à 12 uur te werken. De lokale werking draagt bij tot het verzachten van de feces (stoelgang) en versnelt de passage dankzij het stimulerend effect op de darmperistaltiek. De transittijd wordt verminderd en stoelgang maken wordt comfortabeler.

De druppels in een flesje van 30 ml kunnen gemakkelijk ingenomen worden: volgens ieders smaak kunnen de druppels opgelost worden in water, melk of fruitsap. De druppels voor oraal gebruik werden speciaal ontwikkeld voor een betere flexibiliteit in de dosering en de inname. Naargelang uw graad van constipatie en de toegediende dosis, kan een laxerend of een verzachtend effect verwacht worden.

De druppelvorm laat toe de dosering aan te passen en de dosis geleidelijk te verlagen, wat het mogelijk maakt om zich aan te passen aan verschillende graden van constipatie. De zachte capsules zijn gecontra-indiceerd voor gebruik bij kinderen jonger dan 4 jaar. De aanbevolen dagelijke hoeveelheid mag niet overschreden worden.

Het wordt aangeraden te beginnen met de laagste inname. De inname kan worden aangepast tot de maximaal aanbevolen inname voor een regelmatige stoelgang.

Door geleidelijk aan de dosis te verlagen en de innames te spreiden, kunt u uw normale intestinale hygiëne herstellen.

Gelieve de bijsluiter te lezen voor waarschuwingen en voorzorgen bij gebruik, samenstelling, posologie, contra-indicaties.

*De maximale dagdosis van 10 mg natriumpicosulfaat monohydraat niet overschrijden bij kinderen ouder dan 10 jaar en volwassenen. De maximale dagdosis van 5mg nooit overschrijden bij kinderen van 4-10 jaar.

Kinderen van 10 jaar of jonger met constipatie moeten altijd onder begeleiding van een arts worden behandeld. Dulcolax® Picosulphate 7,5 mg/ml druppels voor oraal gebruik mogen niet worden gebruikt bij kinderen jonger dan 4 jaar en enkel op medisch advies tijdens de zwangerschap.

Bij kinderen mogen stimulerende laxantia slechts uitzonderlijk worden toegediend.

Dulcolax® Picosulphate mag niet ononderbroken gedurende een lange periode gebruikt worden.

Stress en constipatie

Maakt u zich druk over iets? Dit kan een rechtstreekse invloed hebben op uw darmen.

Meer weten

Veelgestelde vragen over constipatie

Als u over constipatie begint te praten, duiken vaak dezelfde vragen op.

Meer weten